2.listopadu 2021

Benzina ORLEN otevřela druhý obchod s občerstvením Stop Cafe mimo čerpací stanice

Síť čerpacích stanic Benzina ORLEN pokračuje v expanzi do segmentu tradičních kamenných prodejen v centrech měst. Lídr českého trhu otevřel v pražské Kaprově ulici svůj druhý moderní obchod s občerstvením Stop Cafe, který se nachází přímo v historickém centru města u stanice metra Staroměstská. Stejně jako na první pobočce v Thámově ulici u stanice metra Křižíkova, i zde dominuje nabídce široký sortiment potravin a rychlého občerstvení v čele s výběrovou kávou a oblíbenými hot dogy. Nabídka je navíc doplněna o čerstvě rozpečené sendviče, panini, tortilly, široký výběr dezertů či teplé nápoje jako je nealkoholický punč. V letních měsících se zákazníci mohou těšit i na točenou zmrzlinu a ledovou tříšť.

„Těší mě, že jsme otevřeli již druhou prodejnu s občerstvením Stop Cafe mimo čerpací stanice a tím se opět více přiblížili našim zákazníkům, které nyní můžeme doprovázet i na jejich cestách do práce či za odpočinkem, i když zrovna nesedí za volantem. První pobočka Stop Cafe v Karlíně je v provozu od února a objem prodeje ve všech kategoriích konstantně roste, přičemž tento růst ještě zesílil se začátkem školního roku. Je patrné, že zákazníci si oblíbili možnost odstartovat den se Stop Cafe, protože nás nejvíce navštěvují právě v ranních hodinách mezi půl osmou a půl devátou,“ uvedl Tomasz Wiatrak, generální ředitel skupiny ORLEN Unipetrol, do které patří i Benzina ORLEN.

Druhá pobočka Stop Cafe mimo čerpací stanice se nachází v Praze v Kaprově ulici 20/3. Je umístěna na rohu s Valentýnskou ulicí přímo naproti stanici metra Staroměstská. Otevřena je každý den od 06:00 do 23:00.

Občerstvení gastronomického konceptu Stop Cafe se v Česku poprvé objevilo v roce 2010. Nyní je dostupné již na 319 z celkových 421 čerpacích stanic Benzina ORLEN. Stále větší popularitu získává díky pestré kuchyni, která nabízí široký sortiment od tradičních pokrmů až po mezinárodní kuchyni. Myslí také na trend zdravé výživy a v jídelníčku najdou své i vegetariáni. „Právě občerstvení je pro nás nejrychleji rostoucím segmentem, jehož objem prodeje od roku 2012 vzrostl o více než 300 %. Našim klíčovým produktem je fair trade káva namíchaná podle unikátní receptury. Nabídku našeho rychlého občerstvení Stop Cafe neustále rozšiřujeme a zákazníci se mimo čerpací stanice mohou těšit také na čerstvé pečivo, bagety, saláty, různé druhy dezertů či na oblíbené hot dogy. Právě hot dogy jsou absolutně nejprodávanější položkou našeho obchodu v Karlíně, přičemž jejich objem prodeje během října vzrostl oproti předchozímu měsíci o celou čtvrtinu,“ dodává Marek Zouvala, ředitel sítě čerpacích stanic Benzina ORLEN.

V sortimentu základních potravin prodejen Stop Cafe nechybí pečivo, čerstvě balené bagety a toasty, dezerty, sladkosti, pochutiny či nealkoholické a alkoholické nápoje včetně širokého výběru moravských vín, které je možné vychladit v rychlochladiči přímo na prodejně. K dispozici jsou rovněž tabákové výrobky i alternativy pro kuřáky jako jsou elektronické cigarety a zahřívaný tabák.

Prodejny Stop Cafe jsou uzpůsobeny na rychlý nákup. Platbu za kávu je možné provést přímo na kávovaru prostřednictvím platebních karet. K platbě na pokladnách mohou zákazníci stejně jako na čerpacích stanicích využívat vlastní tankovací karty Benzina ORLEN – Tankarta Easy. Kromě toho mohou těžit rovněž z výhod věrnostního programu, který je dostupný prostřednictvím mobilní aplikace „Benzina aplikace“. K platbě veškerých potravin i občerstvení mohou využít rovněž stravenkové karty společností Sodexo, Edenred (Ticket), Up (Chéque Déjeuner), Naše stravenka a Benefitka. Platby se nevztahují na nepotravinové zboží, tedy na ostatní doplňkový prodej.
Benzina ORLEN je součástí skupiny ORLEN Unipetrol, jež patří do nadnárodního skupiny ORLEN, a provozuje nejrozsáhlejší síť čerpacích stanic v České republice. Vznikla v roce 1958 a jedná se o tradiční a zároveň moderní značku českých motoristů, která je charakteristická svými vysoce kvalitními palivy a zákaznickými službami. Kromě paliv EFECTA s čistícím účinkem nabízí Benzina ORLEN také prémiová paliva VERVA a široký sortiment občerstvení v gastronomickém konceptu STOP CAFE. Benzina ORLEN vydává i vlastní tankovací karty EASY a BUSINESS a zákazníkům nabízí dvě mobilní aplikace – věrnostní aplikaci Benzina a aplikaci pro péči o vůz Mycí digi linka. Celkem Benzina ORLEN v Česku provozuje 421 čerpacích stanic a má tržní podíl 25,4 %. Důvěru spotřebitelů potvrdil fakt, že Benzina ORLEN již počtvrté v řadě získala titul Nejdůvěryhodnější značka v České republice. V roce 2019 vstoupila na Slovensko, když otevřela první čerpací stanici v Malackách. V současnosti má Benzina ORLEN ve své síti na Slovensku již 20 stanic.

Kontakt: Pavel Kaidl, tiskový mluvčí, telefon: +420 736 502 520, email: pavel.kaidl@orlenunipetrol.cz